

AGENDA October 10 – 12, 2023 | Little Rock, AR, DoubleTree Little Rock

October 10: Bus Tour (optional add-on)

## **October 11: Priority Discussions Day 1**

Time (Central)	Event	Length
7:00 am	Breakfast – Still Ballroom A, Lobby Level of Robinson Center	60 min
7:00 am	Registration – Hamilton-Porter Room Pre-Conference, Upper Level	
8:00 am	<b>Opening Session</b> - Hamilton-Porter, Upper Level of Robinson Center	
8:00 am	Welcome & Introductions	15 min
8:15 am	State of IR-4 – Jerry Baron	30 min
8:45 am	Environmental Horticulture Program Updates	30 min
9:15 am	Informational Materials, Prioritization Process, Workshop Schedule	15 min
9:30 am	Pathology	
9:30 am	Survey Results	10 min
9:40 am	New Active Ingredients & Updates on Current Products	~25 min
	Gatten SP2478	
	Midori XDE-659	
	Reklemel	
Break	Still Ballroom A, Lobby Level of Robinson Center	15 min
10:20 am	Project Overviews & Status	110 min
	National Priorities	
	Non-Oomycete Root & Crown Rot Efficacy (NCR, NER, SOR, WSR)	
	- Fusarium, Rhizoctonia, Thielaviopsis	
	Phytophthora Efficacy (ARS, NCR, NER, SOR, WSR)	
	Pythium Efficacy (ARS, NCR, NER, SOR, WSR) <u>Regional Priorities</u>	
	Bacterial Disease Efficacy (SOR)	
	Botrytis Efficacy (NCR, NER, SOR, WSR)	
	Botryosphaeria Canker (NCR)	
	Nematode Efficacy (NER, NCR, WSR)	
	Vascular Streak Dieback (SOR)	
	<u>Top 5 from Survey (if not above)</u>	
	Downy Mildew Efficacy (ARS, NCR, SOR, WSR)	
	Leaf Spots & Anthracnose Efficacy (ARS, NCR, NER, SOR, WSR)	
	Powdery Mildew (ARS, NCR)	

Time (Central)	Event	Length
	<u>New Potentials</u>	
	Boxwood Foliar Diseases: Blight, Decline, Volutella	
	<u>Other</u>	
	Rust Efficacy (NCR, NER, SOR, WSR)	
Lunch	Still Ballroom A, Lobby Level of Robinson Center	60 min
1:00 pm	Entomology	
1:00 pm	Survey Results	10 min
1:10 pm	New Products & Updates on Current Products	~30 min
-	OAT 140 1E AlliCURB	
	NI02ES-1 TetraCURB	
	SP3014 Tril 21	
1:40 pm	Project Overviews & Status	95 min
	National Priorities	
	Borer & Beetle Efficacy (ARS, NCR, NER, SOR, WSR)	
	Mealybug Efficacy (NCR, NER, SOR, WSR)	
	Scale Efficacy (ARS, NCR, NER, SOR, WSR)	
	<u>Regional Priorities</u>	
	Thrips Efficacy (ARS, NCR, NER, SOR, WSR)	
	Mite Efficacy (WSR)	
	<ul> <li>eriophyid/agave mite efficacy</li> </ul>	
	<u>Top 5 from Survey (if not above)</u>	
	Aphid Efficacy	
	<u>New Potentials</u>	
	Lepidopteran Efficacy – European Corn Borer (NCR, SOR)	
	Texas Leaf-cutting Ant Efficacy (SOR)	
	<u>Other</u>	
	Lepidopteran Efficacy – European Pepper Moth	
	Molllusc Efficacy	
	Mosquito Efficacy in Bromeliads (WSR)	
	Whitefly Efficacy (ARS, NCR, NER, SOR, WSR)	
Break	Still Ballroom A, Lobby Level of Robinson Center	15 min
3:30 pm	Weed Science	
3:30 pm	Survey Results	10 min
3:40 pm	New Active ingredients & Updates on Current Products	~5 min
	SP1190	
3:45 pm	Project Overviews & Status	105 min
ст. с р	National Priorities	
	Preemergent Herbicide Crop Safety (ARS, NCR, NER, SOR, WSR)	
	- Container production	
	Postemergent Herbicide Efficacy for Broadleaves (NER, SOR, WSR)	
	Nostoc Efficacy (SOR, WSR)	
	Regional Priorities	
	Preemergent Herbicide Crop Safety (NCR, NER, SOR, WSR)	
	- Cut flower growers (field in ground)	
	Glyphosate Resistant Weed Efficacy (NER, SOR)	
	- Fatty Acid Herbicides: Refinement of Use Directions	
	Liverwort Efficacy (NCR, NER, SOR, WSR)	
	<u>Top 5 from Survey (if not above)</u>	
	Nutsedge Efficacy	

Time (Central)	Event	Length
	<u>New Potentials</u> Equisetum Efficacy <u>Other</u> Preemergent Herbicide Crop Safety - In ground production, replacement for Surflan Postemergent Herbicide Crop Safety	
5:30 pm	Adjourn for the day	
6:00 – 9:30 pm	Virtual Sticker Caucus – link and code word provided during meeting	
8:30 to 10:00 pm	<b>Dessert Reception</b> - Still Ballroom A, Lobby Level of Robinson Center	90 min

## **October 12: Priority Discussions Day 2**

Time	Event	Length
7:00 am	Breakfast - Still Ballroom A, Lobby Level of Robinson Center	60 min
8:00 am	<b>Establishing Priorities</b> - Hamilton-Porter, Upper Level of Robinson Center	
8:00 am	Priority Refinement Discussions	45 min
8:45 am	Regional Priority Discussions – Break out rooms	60 min
9:45 am	RFCs present outcomes of regional discussions	15 min
Break	Still Ballroom A, Lobby Level of Robinson Center	15 min
10:15 am	<b>Discussion Topics</b> - Hamilton-Porter, Upper Level of Robinson Center Research Selection Portal IR-4 Project Reports Endangered Species Act	60 min
11:15 am	EHC Program Review	40 min
11:55 am	Closing Comments	5 min
NOON	Adjourn Workshop	

## Thank you for attending the 2023 EHC Workshop! Priority lists and other workshop materials will be available on the event web page.



Scan to visit the EHC Workshop web page.

## Sharing on social media? Use the program hashtag, #IR4EHC!



Thank you for helping us celebrate 60 years of IR-4, and for coming together to support IR-4's events. From stakeholders to organizers to sponsors, it takes a village to bring these events to life.



Interested in supporting IR-4 in the future? Contact us at: ir-4\_project@ncsu.edu