2019 Biennial Priority Setting Workshop

Location:
Delta Hotels by Marriott Baltimore Hunt Valley, Cockeysville, MD

Dates:
September 25 – 26, 2019

Times:
IR-4 Strategic Planning Session: 9/25, 1:15 pm – 5:00 pm
EnvironHort Priority Setting: 9/26, 7:00 am – 6:00 pm

Links to Materials Coming soon
Maps and Directions
Detailed Agenda
Project Information Sheets
Meeting Registration Deadline: Aug 22, 2019
Hotel Lodging Deadline: Aug 22, 2019

Note: this is one segment of a Week of Workshops 9/23 to 9/26 covering EnvironHort, Food Tolerance, and Food Integrated Solutions.

Workshop Description

On the afternoon of Sept 25, we will have strategic planning session to develop a strategic vision for IR-4 and program goals.

On Sept 26, we will hold our priority discussions for Pathology, Entomology, Weed Science projects and for a single project related to biopesticides which cannot be easily accommodated in routine testing protocols.

Draft Agenda
7:00 am BREAKFAST (60 min)
8:00 am Welcome & Introductions (10 min)
8:10 am Environmental Horticulture Program Updates (30 min)
8:40 am Informational Materials, Prioritization Process, and Workshop Schedule (10 min)
8:50 am Grower & Diagnostician Surveys (15 min)
9:05 am Registrants – New Products, New Uses for Current Products 1 (55 min)
10:00 am BREAK (15 min)
10:15 am Registrants – New Products, New Uses for Current Products 2 (60 min)
11:15 am Entomology Projects (60 min)
12:15 pm LUNCH (60 min)
1:15 pm Pathology Projects (60 min)
2:15 pm Weed Science Projects (60 min)
3:15 pm National Project Sticker Caucus + BREAK (30 min)
3:45 pm Biopesticide Specific Projects – Card Sorting Exercise (45 min)
4:30 pm National Project Prioritization Refinements (15 min)
4:45 pm Biopesticide Project Prioritization Refinement (15 min)
5:00 pm Regional Project Discussion (45 min)
5:45 pm Regional Project Outcomes (15 min)
6:00 pm Final Comments & Adjourn